DESPRE NOI

Teatrul de copii a apărut în anul 2012 și are ca domeniu de activitate organizarea de cursuri și spectacole de teatru cu copii pentru copii și adulți.  Nu urmărim să transformăm copiii în vedete, ci cu ajutorul teatrului , prin joc și mișcare, vrem să le oferim copiilor posibilitatea să descopere singuri multitudinea de mijloace de expresie lingvistică și corporală și să își dezvolte caracterul prin joc.

Până acum Teatrul de copii a avut șase premiere.

Primul spectacol „Colind de Craciun”, adaptare după Charles Dickens, produs în colaborare cu Teatrul vienez de copii  a avut premiera în anul 2012.

În anul 2014 Teatrul de copii a venit cu o noua premieră „Doctor fără voie ” după Moliere

În 2015 Teatrul de copii a avut premiera spectacolul „Visul unei nopti de vară ” după W. Shakespeare

În paralel cu repetitiile la „Visul unei nopți de vară” am desfășurat și proiectul „Teatrul vine la tine”, proiect prin care am avut 11 deplasări si am jucat  , gratuit , spectacoul    „Doctor fără voie” în orașele Salonta,  Săcuieni, Beiuș, Valea lui Mihai, Ștei, Nucet, Aleșd și comuna Tinca din judetul Bihor, orașele Tășnad, Carei și Satu-Mare din judetul Satu-Mare.

Anul 2016 a sosit cu premiera spectacolui , „Bolnavul închipuit” după Moliere.

În 2017 am avut premiera spectacolului ,,Revizorul ”, după Gogol.

Anul 2018 s-a încheiat cu premiera spectacolului ,,Gâlcevile din Chioggia” , după Goldoni. Acest spectacol ne-a adus si premiul pentru ,,Cel mai frumos spectacol cultural”, in cadrul Galei DDIP Bihor.

Toate acestea fac din Teatrul de copii Oradea un adevarat „loc de dat cu teatru”.